Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw kommer till Sparbanken Lidköping Arena i samband med Julgalan den 17 december i år.

Julgalan arrangeras i år för tredje gången i Arenan och det är med ett startfält som kanske till och med är starkare än de två föregångarna. Måns får nämligen sällskap av Lena Philipsson, Miss Li, Jill Johnsson, Petter, Ola Salo, Hasse Andersson, Darin och David Hellenius.

Intresset för Julgalan har vuxit sedan deras turnébussar började stanna till utanför Arenan 2013. Den senast genomförda galan besöktes av mer än 4 000 personer, varav nästan 2 800

valde att kombinera showen med ett välsmakande och stort julbord, medan resterande hade läktarbiljetter.

Vi är därför väldigt nöjda att åter kunna öppna dörrarna i Arenan för Sveriges artisttätaste turné överhuvudtaget och den överlägset största Julshowen, både sätt till antalet besökare så väl som till antalet turnéstopp i Sverige. Vi är dessutom lite extra stolta över att arrangörerna återigen har valt att satsa lite extra på Lidköping, som får ta del av den största av de tre olika turnéproduktioner som rullar på de svenska landsvägarna.

Totalt besökte över 100 000 gäster Julgalan under 2014 och genom åren så har mer än en miljon besökare varit på någon av Julgalans föreställningar runt om i landet.

Glenn Rytterfjell Marknadsansvarig på Kultur & Fritid och Sparbanken Lidköping Arena säger;

– Det är extra roligt att kunna välkomna Måns Zelmerlöw till Lidköping och Sparbanken   Lidköping Arenan i samband med ett julevenemang. Redan 2012 var nämligen Måns inbokad med en egen Julshow. Då fick denna ställas in bl.a. beroende på att Måns ådragit sig en allvarlig sjukdom efter en resa som gick till flera länder i södra Afrika. Det var så illa att Måns tvingades till en sjukhusvistelse där han bl.a. blev isolerad och fick ligga med dropp.  

Måns Zelmerlöws vinnarlåt ”Heroes” har redan i Sverige uppnått försäljningssiffror som resulterar i utmärkelsen 2 x Platina. Låten är skriven ihop med Linnea och Joy Deb samt Anton Malmberg Hård af Segerstad.  Den femte juni så kommer albumet ”Percetly Damaged” som också innehåller Heroes.

För mer information kontakta

Glenn Rytterfjell, Lidköpings Kommun, Kultur & fritid 0510-77 02 31
Kurt Håkansson, Julgalan,  0763-072857