Primärvård onsdag 9 maj 2012 10:00

Under tre dagar, 9-11, i maj 2012 så besöktes Sparbanken Lidköping Arena av cirka 500 personer från hela landet som var på ungdomsmottagningskonferens arrangerad av Primärvården Väst.

Syftet med utbildningen var att förkovra sig i frågor som rör ungdomsmottagningarna och deras besökare. Temat för dagarna var ”sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter” och besökarna var i huvudsak barnmorskor, kuratorer, psykologer och läkare med specialiteter inom dessa områden.

Arenarummet byggdes upp som en stor mäss, marknads- & seminarielokal. Dessutom så byggdes en restaurangdel för 500 personer så att hela sällskapet kunde ha en kvällsaktivitet med mat, dryck och underhållning ihop.

Förutom utbildning i seminarieform så ingick också ett antal föreläsningar samt utställningar som berörde de aktuella ämnena. Dessutom så intervjuades Patrick Sjöberg, på temat från sin bok ”Det du inte såg” ingående av Lotta Bromé och han berörde hela sin uppväxt och de övergrep han fick utstå från sin tränare och styvpappa.

Ett viktigt samtal liksom hela konferensen!