Bandy 1 fredag 28 september 2012 10:00

Svenska Cupen avgörs genom kvalspel och finalspel. Under 2012 så arrangerades finalspelet återigen hos oss i Sparbanken Lidköping Arena mellan den 28-30 september. Sandviken var direktkvalificerade så som varande svenska mästare. Även hemmalaget, var direktkvalificerade, men Villa Lidköping BK fick sin ”friplats” så som varande arrangörsförening.

Just Villa Lidköping BK försvann tidigt, för tidigt tyckte naturligtvis hemmapubliken, när de föll mot ett bra spelade Hammarby i kvartsfinalen med 1-4.

Hammarby imponerade sedan stort också i sin semifinal när de besegrade Västerås med mycket klara 10-2. Sandvikens stolthet hade det däremot tuffare då deras semifinalmotståndare Vänersborg hämtade in ett underläge från 1-4 till 3-4 och tryckte sedan på rejält i slutet av matchen. Men SAIK tog sig trots allt för att använda en sportklyscha ”knappt men klart” till final i Svenska Cupen.

I finalen ”chockstartade” Sandviken. Efter en kvart så var ställningen 3-0 och SAIK vann till tillslut matchen med 8-1 och kunde därmed titulera sig; Svenska Cupmästare 2012!

Slutspelet i Svenska Cupen var som alltid en trevlig ”bekantskap” . Från Sparbanken Lidköping Arenas sida så är detta ett arrangemang som vi gärna ser fler gånger i Arenan.