Bandy 2 fredag 30 september 2011 14:00

Hemmalaget Villa Lidköping föll redan i kvartsfinalspelet i Svenska Cupen som arrangerades på hemmaplan i Sparbanken Lidköping Arena 30 september till den 2 oktober 2011. Trösten blev dels att man föll mot de slutliga cupmästarna samt att man i sin placeringsmatch mot Bollnäs vann säkert med 9-5 och visade upp ett bra spel.

Turneringens stora överraskningslag, och elitserienykomligen GAIS, pressade Hammarby hårt i sin semifinal även om det tillslut blev förlust med 2-3. I den andra semifinalen möttes Sandviken och Edsbyn, där Sandviken så småningom kunde segra med 7-4 och kvalificera sig för sin tredje raka final i Svenska Cupen. Frågeställningen som var inför finalen var om det också skulle kunna bli den tredje raka cupvinsten.

Finalen i svenska Cupen spelades alltså mellan Sandviken och Hammarby. Sandviken kunde så småningom vinna en mycket tät match med 6-5 efter det att 16-åriga superlöftet Erik Pettersson gjort tre mål i matchen för sitt svartvita lag. Sandviken såg ut att ha ett järngrepp om matchen i halvtid då de ledda med 4-1. Men Hammarby kom närmare och kunde reducera till 5-6 och hade bra tryck mot ett defensivt spelande Sandviken i slutet av matchen.