TR fredag 15 juni 2018 19:00

Den 15/6 blir det för fjärde gången en Skolavslutningskonsert på temat “Schools Out” i Sparbanken Lidköping Arena. Ett arrangemang som år för år, precis som eleverna, vuxit lite. Arrangemanget genomförs av Barn & Skola med stöd från Sparbanksstiftelsen. Tanken är att kvällen skall erbjuda ett drogfritt alternativ som avslutning på skolåret för Lidköpings högstadieelever.

Kvällen kommer att bestå av tre liveakter samt en DJ som håller ihop aftonen och dessutom också introducerar akterna på scen.

Frida Harnesk – DJ & sångerska – med världen som sin arbetsplats
I år blir det den rutinerade DJ ´n och sångerskan Frida Harnesk som kommer att hålla fart på Arenagolvet och binda ihop kvällens övriga artister och band. Frida är förutom DJ också en duktig sångerska med sju egna singelrelease bakom sig. Hon har också spelat in musik för reklamfilmer med Disney, Mercedes Benz och Husqvarna.

LBSB – Lika Bär Smakar Bäst
Först ut bland banden på Schools Out blir LBSB, eller Lika bär smakar bäst, ett band bestående av fyra Västeråskillar som under de senaste åren haft stora framgångar med en musik som mixar olika musikstilar som hip hop, dancehall och electro. LBSB är hemlighetsfulla och en del av imagen är att uppträda, samt att exponeras med vita ansiktsmasker, gärna med solglasögon och helsvarta kläder.

LBSBs musik streamas över 2.5 miljoner gånger i månaden på Spotify och har hittills totalt streamats över 23 miljoner gånger. De två singlarna ”Aristobär” och ”Pumpa den” har sålt Platina och även ”Nattugglan” är på god väg dit.

Grammisvinnaren och Årets Artist – Jireel – är Man of the year
Att säga att 2018 börjat på bästa sätt för den numera 18-åriga rapparen Jireel från Rågsved, söder om Stockholm, får nog nästan anses vara en underdrift. Efter att redan på 2017 års P3 Guld gala nominerats i kategorierna; Årets nykomling, Årets hiphop/soul, Årets textförfattare för sina insatser på Stors album ”Under broarna” och Årets låt för sitt arbete med Lamix låt ”Hey baby”, kom så belöningarna i början av detta år.

På samma P3 Guld gala, men ett år senare, utsågs Jireel i slutet av januari till Årets Artist. Bara några veckor därefter vann han sin första Grammis på en Tv-sänd gala från Grand Hotell i Stockholm.

Tungevaag & Raaban – Svensk-norsk Houseduo högst upp på listorna
Kvällens huvudakt i Sparbanken Lidköping Arena blir den Svensk-norska Hause-duon med världsrykte; Tungevaag & Raaben. Gruppen bildades i början av 2015 av norrmannen Martin Tungevaag och svensken Robbin Söderlund. Deras musik har sålt flertalet platina och debutsingeln ”Samsara” blev en världshit och har idag nått över 100 miljoner streams.

Totalt har låtar med duon streamats upp emot 300 miljoner gånger och har ungefär ytterligare lika många lyssningar på Youtube.

Gruppen har legat högt upp på de officiella listorna i hela Norden, men också i länder som Österrike och Tyskland. Som högst nådde man med ”Samsara” som hade topp-tio position i följande länder, Finland (1:a), Norge (2:a), Sverige (4:a), Österrike (7:a), och Danmark (8:a).

Dessutom har bl.a. ”Russian Roulette”, ”Beast” samt ”Wolf” nått topp-tio positioner på olika utländska listor. Just nu klättrar duon också uppåt på listorna med den nyutgivna singeln ”All for Love”.

Arrangemanget arrangeras exklusivt för eleverna på högstadieskolorna i Lidköping. Det är med andra ord inte öppet för allmänheten och det säljs inga biljetter till eventet.