Queenie 1 lördag 12 mars 2016 19:30

Spelplats för Queenie blir De La Gardie Gymnasiets Aula den 12/3. Mer ändamålsenlig lokal än Idrottens Hus, men plats för färre i publiken. Boka därför era biljetter (http://www.ticnet.se/event/queenie-remember-wembley-biljetter/390197) skyndsamt då det är risk för ”lapp på dörren”.

 

Tidigare text;

Den 12 mars 2016 så gästas Lidköping av det internationella Tribute bandet Queenie med bas i Tjeckien. Då Sparbanken Lidköping Arena högst sannolikt är upptagen av bandyslutspel den aktuella konsertdagen så kommer spelningen att genomföras i Idrottens hus A-hall. Men kan komma att flyttas till Arenan om biljettförsäljningen så kräver och/eller bandysäsongen tagit slut.

Nu är det som sagt dags för Queenie, bandet som har utsetts till Europas bästa tribute band (European Tribute band of the Year). Med på den svenska delen av turnén följer också den mycket meriterade operasångerskan Elisabeth Wanngård.   Det är väl ingen vågad gissning att Freddie Mercurys och Montserrat Caballés paradnummer Barcelona kommer att finnas med i den repertoar som Queenie har med sig till Lidköping.

Queenie har sedan År 2006 turnerat flitigt i framförallt Europa och Asien med hundratals spelningar och mängder av Tv-framträdanden varje år. Man blev dessutom av Freddie Mercurys personliga assistent Peter Freestone själv, inbjudna som huvudband till världens största Queenfestival som arrangerades År 2008 i Montreux. Allt spelas live på Queeniekonserterna på samma sätt, med samma sättning och instrument, som Queen själva använde sig av. Inga s.k. trackmaskiner med förinspelad musik eller sångpålägg används på bandets konserter.

Biljetterna kommer att släppas inom kort på ticnet och kostar inklusive serviceavgift 395 kr.

Se ”Medleyvideo” med gruppen:
https://www.youtube.com/watch?v=uxwPL_EXoKU