Mellologa hemsidan lördag 1 mars 2014 13.45

Melodifestivalen har tre offentliga föreställningar i Sparbanken Lidköping Arena. På lördag hålls en matinéföreställning med start 13.45.

Vi välkomnar Melodifestivalen till Sparbanken Lidköping Arena den 28/2- 1/3 2014. Melodifestivalen har kommit att bli både Sveriges mest sedda tv-program så väl som Sveriges största turnerande nöjesproduktion. Under 2013 så såg nästan 22 miljoner människor på de fyra deltävlingarna, Andra chansen och finalen. Att engagemanget är stort indikerar också de över 4 miljoner samtal som gjordes i de olika telefonomröstningarna.

Melodifestivalen ökar också stadigt med hänvisning till tittarsiffror, telefonomröstningar och publika besökare. År 2013 så besökte 145 000 personer någon av de fem tävlingarna.

Varje tävling avgörs också med tre separata föreställningar. På fredagen så sker den första publika generalrepetition (19.00), en föreställning som främst inriktar sig mot företagskunder, på lördag förmiddag så hålls en matiné (13.45) med huvudsakligen barnfamiljer i publiken och på kvällen så hålls den stora direktsända galaföreställningen (19.00).

Konkurrensen om att erhålla ett värdskap av någon av tävlingarna har också hårdnat betydligt över tid. Detta då eventet visat sig vara ett av de bästa besöksnäringsprojekten överhuvudtaget i Sverige. Stockholm (finalen), Göteborg och Malmö är alla förbehållna var sin tävling. Detta innebär att det endast finns tre tävlingar, två deltävlingar samt ”Andra chansen”, att konkurrera om varje år. Men då samtidigt många städer som tidigare framgångsrikt har haft arrangemanget gärna söker det igen så är konkurrensen stenhård.

Vi är oerhört stolta över att SVT har utsett Lidköping till arrangör av ”Andra chansen” 2014. En tävling med ordentlig spänning, då alla bidrag gått vidare från en tidigare deltävling och de mindre populära bidragen redan har slagits. Under 2013 så visade det sig också att det var fullt möjligt att vinna hela Melodifestivalen från en position i denna tävling. Robin Stjernberg, och hans ”You”, tog nämligen omvägen över just ”Andra chansen”, innan han vann Melodifestivalen och blev utsedd till Sveriges representant i Eurovision Song Contest.

”Andra chansen” arrangeras i Sparbanken Lidköping Arena den 28/2-1/3 2014