Killer Queen onsdag 22 september 2010 19:00

Killer Queen
Det engelska tributebandet Killer Queen intog scenen i Sparbanken Lidköping Arenan på bästa rockstjärnemaner. Med sig så hade man också en repertoar, där publiken kände igen varje låt och kunde leva sig med i musiken under den hitfyllda konserten. Totalt kom nästan exakt 2 000 personer för att lyssna till låtar som ”God Save the Queen”, ”Who wants to live forever”, ”We are the Champions” och just ”Killer Queen” och många fler.

Bandet bjöd på en nästan skrämmande likhet med sin förlaga, Queen, både musikaliskt så väl som utseendemässigt. Även om bandets frontfigur inte hette Freddie Mercury utan Patrick Myer så upplevdes kvällen av de allra flesta som just en hyllning till en av världens största band genom tiderna och till en musiker som gick bort allt för tidigt.

När bandet, precis som Queen själva, avslutade sin konsert med att spela ”God Save the Queen” och Patrick Myer intog scenen, efter ett klädbyte, i både cape och krona, så var känslan nästan, men bara nästan, precis som när man bevittnade Freddie Mercury i sitt essä på en av bandets stora spelningar.

Detta var en konsert som gav mersmak i Sparbanken Lidköping Arena!