Andreas Edström i Kadawatha torsdag 7 april 2011 10:00

För andra året så var det den 7 april dags för gymnasiedagen ”Framtid 2011” i Sparbanken Lidköping Arena. En ”inspirationsdag” för elever och personal på De la Gardiegymnasiet och Portalens gymnasium.

Bland föreläsarna 2011 fanns, passande nog, bandystjärnan Per Fosshaug som tog Arenans åskådare genom ett liv med ADHD, där diagnosen kom först i vuxen ålder. Per kunde med stor tydlighet peka på både nack- så väl som fördelar med att leva med sjukdomen.

Özz Nujen genomförde en föreläsning som berörde teman som; utseendefixering, tolerans och att välja sin egen väg, med stor humor blandat med eftertanke. Därefter var det dags för Leo Razzak att tala till elever och lärare. Leo är en s.k. social entreprenör så väl som radiopratare och föreläsare inom kommunikation och mångfald. Som en av grundarna av Sharafs Hjältar har han bl.a. också föreläst för Scotland Yard och blivit diplomerad av kungahuset.

Dagen bjöd också på ett rockband med stark anknytning till Lidköping och Skaraborg när Kadawatha intog scen och slog an första ackordet. Man spelade med stor inlevelse och publiken i Sparbanken Lidköping Arena kunde lyssna till en repertoar som bandet också bjöd en amerikansk publik på när det turnerade där tillsammans med Paramore.

Framtiden har redan hunnit bli en efterfrågad tradition i Sparbanken Lidköping Arena. En heldag som uppskattas lika mycket av elever som skolpersonal.