annelie_pompe_9 tisdag 30 april 2013 08:00

 ”Framtid” är ett arrangemang som första gången såg sitt ljus i samband med Sparbanken Lidköpings 175-års jubileum. Som en del av jubileumsåret så sponsrade banken ett event som vände sig till elever och skolpersonal på De la Gardiegymnasiet och Portalens gymnasium. Eventet blev omedelbart både omtyckt och framgångsrikt varför det fick en fortsättning i Sparbanken Lidköping Arena även 2011, 2012 och nu i år 2013. Denna gång så arrangeras Framtid 2013 den 30 april.

Som vanligt så är programmet skapat ”av elever för elever” och vi kan med största säkerhet se fram emot ett mycket innehållsrikt, spännande och välbalanserat program med både djupa, lite tyngre, så väl som några mer lättsamma och underhållande ämnen. Som vanligt så väntas något i underkant av 2 500 personer till Arenan denna dag.

Under 2010 så var föreläsarna, Sveriges hittills enda astronaut Christer Fuglesang, Tv-profilen och nöjespersonligheten Laila Bagge samt Benny Haag. Året därefter 2011 så bjöds det på bandystjärnan Per Fosshaug som fått diagnosen ADHD på äldre dagar, komikern Özz Nujen som bl.a. pratade om utseendefixering, Leo Razzak från Sarafs Hjältar som engagerat sig bland annat i hedersvåldsproblematiken och Rockbanden Kadawatha.

Förra året, 2011, så var det också många engagerande ämnen där bl.a. den f.d. simstjärnan Emma Igelström pratade om ett liv av Anorexi, alkoholberoende och självmordstankar. TV-profilen Charlie Söderberg från Lyxfällan och Plus pratade vardagsekonomi medan Jonas Helgesson berättade om att leva ”ett bra cp-liv”.  Dessutom så underhöll trampolinföreningen TK Levo med en spektakulär hoppuppvisning.

Vad som kommer att bjudas på Framtid 2013 vet vi inte. Dels för att programmet inte är klart då dessa rader författas samtidigt som det inför varje seminarium är en hel del hemlighetsmakeri. Vad vi med säkerhet dock kan sägas är att vi kan förvänta ett ambitiöst och intressant program som kommer att uppskattas av alla de elever och skolpersonal som vi väntar till Sparbanken Lidköping Arena denna dag.