Fotbolls EM 2012 fredag 15 juni 2012 17:00

Vad gör man när det rent geografiskt är alldeles för långt till det internationella mästerskapet, men intresset ändå är enormt? Man tar naturligtvis mästerskapet hem till sig själv. Det var så vi resonerade när vi bestämde att vi skulle visa den mycket viktiga och prestigefulla EM-matchen mellan Sverige och England på storbild i Arenan.

Med en bildskärm på över 60 m2, upphängd på en trosskonstruktion närmare 160 m2 stor samt ett förstärkt ljud av yppersta kvalité och ett ljusspel upphängt i sobert svarta rumsavdelare för att avgränsa evenemangsytan, ville vi skapa en atmosfär så lik den som fanns på NS Olimpiysky Stadion, i Kiev, Ukraina som möjligt.

Krydda detta med en egen expertpanel, på en upphöjd scen, bestående av det bästa Lidköping har att bjuda; damfotbollsspelaren Caroline Berling, fotbollsbloggaren Jesper Bankemyhr, Mark Corcoran bördig i England och fotbollsledare i Råda BK samt kanske framförallt Lidköpings egen Zlatan, Serhldan ”Selle” Said Hussein. Allt skickligt hanterat av kvällens konferencier och ”debattledare” den tidigare Bingolottoprofilen Bo Carlsson.

Nästan 2000 personer lockades till Sparbanken Lidköping Arena och fick uppleva en kväll, som förutom matchen och fotbollssnack också bjöd på TV-spelstävling, sambarytmer och den svenska nationalsången med förtjänst framförd av Nathalie Halling.

Det enda som gick denna kväll var förmodligen resultatet i matchen. Men vi fick ”blodad tand” och återkommer gärna med fler arrangemang som detta