Familjens Julkalas 2010 onsdag 15 december 2010 10:00

När Familjens Julkalas för första gången gästande Sparbanken Lidköping Arena den 15 december 2010 så var det ett nytt koncept som precis som namnet anger i första hand riktade sig mot barnfamiljerna.

För att vara första året med ett nytt koncept så hade man fått ihop ett imponerande startfält med både etablerade artister så väl som med aktuella nykomlingar. Till de etablerade artisterna så måste man räkna in Darin, Jessica Andersson och Erica Sjöström. Bland nykomlingarna så fanns Jill Svensson som ”tagit hela Sverige med storm” när hon samma år vunnit TV 4 programmet ”Talang”. En annan relativt ny vinnare som fanns med var The Playtones som År 2009 vann SVT:s musiktävling Dansbandskampen.  Gruppen Timoteij hade vi tidpunkten för denna spelning tagit sig lite längre än dessa nykomlingar och befann sig någonstans mitt i mellan etablerande artister och nykomlingar. Man hade detta år deltagit i Melodifestivalen där de via andra chansen tog sig till Finalen där de slutade på en hedrande femte plats med låten ”Kom”. De hade dessutom albumdebuterat samma år då ”Längtan” gavs ut kort efter Melodifestivalen.

Ovanstående artistkavalkad hölls förnämligt samman av rutinerade Stefan Ljungqvist.

Under kvällen så bjöds det både på traditionell Julmusik så väl som ett urval av artisterna största hits. Dessutom så fanns Stenhammarkören på plats för att backa upp övriga artister så väl som att själva svara för skönsång. Som en extra överraskning så dök också Henrik Strömberg från Scotts upp och framförde en egen version av det gamla örhänget ”Fröken Fräken”.

Totalt så kom 1 900 personer till Arenan för att lyssna till ovanstående artister så väl som att insupa lite julatmosfär så här med bara lite drygt en vecka kvar till den stora dagen.

Familjens Julkalas var ett trevligt inslag i Arenaprogrammet detta år!