hand lördag 17 juni 2017 17:15

Nu är det klart när EM-kvalmatchen mellan Sverige och Slovakien spelas. Det blir den 17/6 med avkast kl. 17.15. Biljettsläpp till allmänheten blir den 14/4 och biljetterna kommer att släppas på http://handboll.ebiljett.nu/

Innan dess så kommer föreningsbiljetter att tillhandahållas genom Västergötlands Handbollsförbund till lokala/regionala föreningar. Dessutom så kommer tidigare köpare av biljetter till landslagshandbollen att få en möjlighet till förköp.

Det blir ett spännande landslag som kommer att kliva in i Sparbanken Lidköping Arena den 17/6 2017. Landslaget som har genomgått en generationsväxling både bland spelare så väl som ledare, har en ny förbundskapten i Kristján Andrésson, som efterträdde handbollsikonerna Staffan Olsson och Ola Lindgren. Kristján Andrésson är islänningen som kom in som en ung, frisk fläkt när han formade ett ungt GUIF-lag till ett av Sveriges bästa elitserielag. Kristján Andrésson klev inför denna säsong av tränarskapet i Eskilstunalaget och tanken var att ha en paus från Handbollen. När han fick frågan om att efterträda Staffan och Ola så blev pausen från handbollen kortare än tänkt.

EM-kvalmatchen, som blir sista matchen i Sveriges kvalgrupp, förmodas bli helt avgörande för vilka två lag som kvalificerar sig för EM i Kroatien 2018. Sverige kan definitivt vara ett av dessa, med Ryssland som största utmanare och Slovakien som s.k. Dark Horse. Men även Montenegro är med i diskussionen om dessa platser, inte minst då man i senaste kvalmatchen spelade oavgjort med Ryssland. Det är med andra ord fortfarande en helt öppen grupp.

Även om det svenska laget nu har många unga spelare så saknas inte profiler varken bland de yngre eller de äldre spelarna som hängt sig kvar i detta nya landslag. Bland de yngre känns det relevant att lyfta fram Lukas Nilsson (THW Kiel), Jim Gottfridsson, (SG Flensburg-Handewitt), Jerry Tollbring, (IFK Kristianstad) och Jesper Konradsson, (Alingsås HK). Bland det äldre gardet, som ungtupparna har att luta sig mot, känns det tryggt med Johan Jakobsson (SG Flensburg-Handewitt), Niclas Ekberg (THW Kiel) och Jonas Källman (Pick Szeged) för att nämna några. Självfallet är det inte spikat vilket lag som kommer till Lidköping än. Men oavsett så vet vi att det blir det bästa som Sverige har att ställa på plan i denna landskamp.