Davis Cup Sverige vs. Italien fredag 17 september 2010 17:00

Sverige kom bland annat till spel med en Robin Söderling på toppen av sin karriär (då rankad 5:a i världen). Robin som är född och uppväxt i grannkommun Tibro men tävlandes för den lokala klubben Lidköpings TK intog en fullsatt Sparbanken Lidköping Arena för fredagens inledande singlar.

Arena hade byggts om där och endast en del av den ordinarie sittplatsläktaren användes. I övrigt så byggdes en i det närmaste Colosseumlik inramning, med tillfälliga läktare, för att skapa bästa möjliga stämning. Detta lyckades fullt ut och stundtals under matcherna så kändes det mer som om man befann sig på en fotbollsläktare i ett Medelhavsland, snarare än att man var i en Arena byggd med bandymått i en svensk ”småstad”. Lidköping i allmänhet och publiken i Sparbanken Lidköping Arena i synnerhet bidrog definitivt för att försöka förändra synen på hur mycket publiken skall engagera sig på tennismatcher.

Matchen blev oerhört spännande och lördagens dubbel har kommit att betraktas som en riktigt Davis Cup klassiker. De bägge lagen hade startat med att vinna var sin match under fredagen och som så många gånger förr så sågs dubbelmatchen som nyckeln till seger i hela Davis Cup matchen. En seger som också var ett måste då förloraren skulle degraderas från den s.k. Elitdivisionen (World Group). Robert Lindstedt i par med Simon Aspelin mötte det italienska paret Simone Bolelli och Starace. Efter en helt jämn och 4,5 timmar lång tennismatch som långa stunder svängde fram och tillbaka, och där Sverige hamnade i ett nästan ointagligt underläge, så kunde Sverige slå in matchbollen och segersiffrorna skrevs till 5-7, 6-7, 7-6, 6-3, 7-5.

Under söndagen så kunde sedan Robin Söderling enkelt slå tillbaka sin  motatåndare Simone Bolelli med 6-3, 6-3, 6,3 och Sverige befann sig åter i tennisens riktiga finrum.

Vi ser med glädje fram emot mer tennis i Sparbanken Lidköping Arena i framtiden!