Camp Blåljus onsdag 23 maj 2012 08:00

Camp Blåljus arrangerades av räddningstjänsterna i Skaraborg, Trygghetsrådet, ambulansverksamheten i Skaraborg, Polisen, Brandskyddsföreningen och Länsförsäkringar.  Syftet med arrangemanget var att lära ungdomar att hantera nödsituationer på ett bra sätt. Finalen för denna tävling arrangerades i Sparbanken Lidköping Arena den 23 maj 2012.

Under tävlingens gång så har bland annat livräddning stått i fokus. Ungdomarna har fått lära sig att agera rätt när det brinner, vad man skall tänka på när man tar hand om skadade människor och hur man bästa hjälper någon som drabbats av diabeteskoma.

Dessutom så har man informerats om hur man lämnar riktiga vittnesuppgifter, kör moped på ett säkert sätt och hur man äter rätt.

Tjugofem åttondeklasser har genom att producera en egen film om säkerhet tävlat om att kvalificera sig till finalen i Arenan. Dit gick så småningom tio stycken av dessa klasser för att göra upp om vem som var bäst. Tävlingen var uppbyggd med olika stationer som skulle klaras av och när ”röken” lagt sig inne i Arenan så stod det klart att det var Klass 8A i Teglaskolan från Skara som segrade.

Ett av de viktigaste arrangemangen vi haft i Arenan. Att förmedla kunskap om säkerhet och livräddning till ungdomar på det sätt som sker i Camp Blåljus känns oerhört tillfredställande.