Öppningsshowen 2010 lördag 24 april 2010 10:00

Arenan togs i bruk på Juldagen 2009. Men det dröjde medvetet till den 24 april 2010 innan vi ”öppnade” Arenan officiellt. Då lät vi Lidköpings föreningsliv, under en dag ta hela Arenan i anspråk.

Det blev en gigantisk manifestation där föreningslivet, inför en entusiastisk publik, fick en chans att dels visa upp sin verksamhet och dels visa på Arenans funktionalitet och möjligheter med hänvisning till vitt skilda idrotter. Kamsportare delade på utrymme och tid med trialmotorcyklister, trampolinhoppare, modellflygplanspiloter, konståkare, amerikanska fotbollsspelare och många fler.

Kvällens entusiastiska konferencier var Rickard Olsson och han höll samman showen på ett professionellt och entusiastiskt sätt. Två tusen personer trotsade det fina vårväder som infunnit sig denna dag, för att i stället avnjuta det bästa av det som Lidköping har att erbjuda på föreningssidan. Arenan hade för dagen dressats med 1/3 isyta, sportgolv och lika mycket betongplatta.

Detta för att alla aktiviteter skulle få ett så naturligt underlag som möjligt. Något som bland annat innebar att den flerfaldigt SM-belönade och internationellt mästerskapsmeriterade trialåkaren Adam Thiger, förutom att ha uppvisning nere på arenagolvets betongyta även gav sig upp på läktaren, sittande på sin motorcykel. Naturligtvis så höll både konståkare såväl som ishockeyspelare till på isytan. Detta medan handbollsspelare, kampsportare med flera nyttjade sportgolvet. Över allt samman, men under Arenans takbalkar på 12,5 meters höjd, så svävade såväl luftakrobaten Marta Chavez som trampolinhoppare från TK Levo och modellflygplan. De senare uppvisningsflög i ett nummer som komponerats ihop med passande musik. Allt i händerna på modellflygplanspiloten Carl Olsson från Lidköpings modellflygklubb. Punkgruppen och melodifestivaldeltagarna Noll disciplin äntrade under eftermiddagen också den för dagen uppbyggda scenen och blev därmed Arenans egentligt första scenframträdande över huvudtaget.

Vi hoppas att vi i framtiden skall kunna återuppta denna typ av uppvisningsdag för föreningslivet i Sparbanken Lidköping Arena. Detta då både vi själva, så väl som föreningslivet och inte minst den månghövdade publiken var väldigt nöjda när man under sen eftermiddag lämnade Arenan för denna gång.