Bandylandskamp fredag 10 september 2010 17:00

Har man vad som röstats fram som Sveriges bästa arena för bandy så skall man naturligtvis ha Sveriges bästa lag i arenan. Många hävdar säkert att så redan är fallet då Villa Lidköping BK har sin hemmaplan här. Men 10-11 september 2010 så gästades vi av världens tre bästa landslag då Sverige, Ryssland och Finland spelade en tidig försäsongsturnering i Sparbanken Lidköping Arena.

Sverige startade mot Finland, den 10/9, och vann en tät match med 5-4 efter det att landslagsdebutanten Christian Mickelsson blivit tremålsskytt i Sparbanken Lidköping Arena.

Dagen efter, dvs. den 11/9, så var det dags för världens två bästa lag att ställas mot varandra. Regerande världsmästaren, Sverige, hamnade i underläge med 0-2, innan man tog tag i matchen och vände den. Sverige reducerade två minuter innan paus till 1-2 för att sedan sex minuter in i andra halvlek kvittera till 2-2 och sedan var det, för att använda en sliten sportklyscha, bara ett lag på plan.

En bit in i andra halvlek så lös siffrorna 6-2, i Sveriges favör, från resultattavlan inne i arenan. Ryssland fastställde sedan slutresultatet genom att reducera till 6-3.

Turneringen avslutades sedan med att Finland och Ryssland möttes i Trollhättan.

Daniel Andersson gjorde det första landslagsmålet i Sparbanken Lidköping Arenan när han i matchen mot Finland gav Sverige ledningen med 1-0. Sverige vann dessutom bägge sina inledande landskamper i Sparbanken Lidköping Arena. Detta är det positiva historiska eftermälet av de första landskamperna hos oss. Vi ser gärna de blågula tillbaka i arenan i framtiden!