Hundutställning 2011 lördag 7 maj 2011 08:00

Helgen 7-8 maj 2011 så fylldes Sparbanken Lidköping Arena för första gången av drygt tvåtusen skällande individer. Nej det var inte lika allvarligt som det låter utan i stället så var det första gången som Skaraborgs Kennelklubb flyttade inomhus med sin Nationella Hundutställning.

Anledningen till flytten från Larv, i Vara Kommun, var att man haft otur med vädret för den utomhusutställning som man tidigare bedrivit där. Nu valde man väderokänsliga Sparbanken Lidköping Arena för sin utställning och det blev succé direkt.

Totalt 2 518 hundar av 196 olika raser antog utmaningen att tävla om ringdomarnas gunst.
Vad hundarna egentligen tyckte om förändringen från att vara utomhus till att Skarborgs Kennelklubbs Nationella Hundutsättning nu avgjordes inomhus gick inte riktig att avgöra.

Men det framstod med stor tydlighet vad de tvåbenta arrangörerna tyckte då Bibbi Lundberg, ansvarig för utställningen till den lokala tidningen NLT uttryckte det på följande sätt; ”Detta är den finaste arenan i Sverige för att genomföra en så pass stor utställning”.

Vi tackar för de fina orden vilket säkert är anledningen till att tävlingen efter detta första år i Arenan har återkommit årligen. Ett samarbete som vi på Sparbanken Lidköping Arena är väldigt nöjda med.