Kattutställningen lördag 17 april 2010 10:00

I det gamla barnprogrammet ”Fablernas Värld” från, huvudsakligen 1970 & 80-talet så avslutade alltid den ”vise” Jakob Uggla med att säga ”djur är också människor”.  Lite grann så, kändes det när Billingebygdens Kattklubb tog arenan i besittning för att, 17-18 april 2010 genomföra den första utställningen med djur i Arenan.  

Närmare 800 katter ställdes ut och tävlade mot varandra. Katterna hade gjorts fina efter konstens alla regler och ägarna hade trimmat både de fyrbenta utställningsobjekten så väl som sig själva lite extra.  Dessutom så uppvisade katterna både en klokhet och disciplin inte minst med tanke på hur många de var som skulle samsas över Arenans yta. Men framförallt så syntes det tydligt att de verkligen gillade att bli utställda så väl som bedömda av domarna. Det var precis som om de visste exakt vad som föregick och att de alla var övertygade om att de skulle vinna utmärkelsen ”Best in Show”

Förutom katterna så hade man också en samtida och mindre utställning med såväl kaniner som hamstrar och illrar i Arenan.

Katterna var först men snart följde också hundutställningar där Skaraborgs Kennelklubb nu, åtminstone tills vidare, har förlagt sin Nationella utställning, permanent till Arenan.

Djurutställningar har kommit att bli ett viktigt inslag i Arenans verksamhet och något som vi gärna gör återkommer till fler gånger!