Presenterar även under denna ”dubbelrubrik” (handboll-innebandy) lite skisser på hur det skulle kunna se ut i Arenan med turneringar i dessa sporter. Det som skiljer något från det som fanns under rubriken ”turneringar-handboll” är att i handboll så finns det något som heter ”minihandboll” eller ”handboll på tvären) där man som namnen anger spelar på mindre planer för de som är allra yngst och precis har påbörjat sin handbollskarriär. Då denna typ av planer inte finns för innebandyn så finns dessa inte med nedan, utan det är i stället endast fullstora 40×20 planer som vi ritat i på Arenagolvet.

Handboll-Innebandy sex planer

Precis som vi skrev under rubriken ”Handboll-Turneringar” så finns förrutom sju fullstora planer i Arenan samt tre planer i Idrottens hus och ytterligare möjlighet att bygga paner både i ishallen och tennisplan på samma sätt som man exempelvis gör på Lugnetområdet under ungdomsturneringen Kopparcupen. Detta skulle innebära att det maximalt skulle kunna byggas cirka 13 fullstora handbolls- eller innebandyplaner på Ågårdsområdet. Det stora antalet planer och det korta avståndet skulle vara unikt, åtminstone  i svensk handboll – om en turnering arrangeras med dessa förutsättningar.

Handboll sju fullstora planer

För närvarande så finns det inte sportgolv för hela Arenans yta, utan i stället så för man antingen spela direkt på mattan, alternativt hyra in handbolls- eller innebandygolv när så behov uppstår. Vilket är fullt möjligt att göra.

 
Handboll-Innebandy sju fullstora planer (2)

 

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE FORMAT!