Vi har redan haft en av de största handbollseventen i Arenan, nämligen Champions League, den största klubblagsturneringarna av dem alla. Vi fick den 26 februari 2011 förmånen att hysa matchen mellan IK Sävehof och världens då kanske bästa klubblag Hamburg SV.

Handboll-Innebandy Arenaevenemang

 

Med en stor och tillfällig långsidesläktare, samt två tillfälliga kortsidesläktare så läggs planen kloss-an vid den befintliga läktaren i Arenan. På detta sätt så kunde vi under CL matchen erbjuda upp emot 2 500 platser, även om kortsidesläktarna inter byggdes. På bilderna syns tillfälliga läktare som har plats för 1 770 platser plus de cirka 600-700 platserna på den ordinarie läktaren som skulle kunna erbjuda bra sikt för publiken.

Handboll-Innebandy Arenaevenemang (4)

 

I praktiken så skulle man ”nästan” kunna bygga hur många pltser som helst efter kort den ena långsidan plus kortsidorna. Endast takbalkarna på 12,5 meters höjd samt det faktum att en handbollsplan är 40 x 20 meter och läktarna därför bör anpassas till detta format, utgör begränsningarna.

Precis som ovan så är det möjligt att bygga på samma sätt i samband med en Innebandymatch av evenemangskarraktär.
Spelplanen har i grunden samma storlek där en sarg avgränsar spelytan runt om. Det skulle i framtiden vara spännande att bland annat kunna erbjuda en Innebandylandskamp i Sparbanken Lidköping Arena.

Handboll-Innebandy Arenaevenemang (2)

KLICKA PÅ BILDERNA FÖR STÖRRE FORMAT!