Upp emot 2000 personer väntas följa Sveriges EM match mot England i Sparbanken Lidköping Arena

Sparbanken Lidköping Arenan som slog upp sina dörrar för första gången på juldagen 2009, har hyst allt från Davis Cup tennis, Champions League handboll, landskamper och slutspel i Bandy samt inte minst flertalet Jul- & temashower samt diverse olika mässor.

När nu Arenan för första gången öppnas för fotboll så är det för en storbildsvisning av matchen Sverige vs England i det pågående EM-slutspelet i Polen/Ukraina. En match som spelas 1819 kilometer från Lidköping på NSK Olimpiysky i Kiev. Trots detta så förväntas närmare 2000 personer inta Arenan i Lidköping för att tillsammans glädjas eller våndas över det som kommer att visas på den 60 m2 stora storbildsskärmen.

Biljetterna sålde slut under torsdagen
Redan under onsdagen så såldes sittplatsläktaren i Arenan slut. Efter ett snabbt rådslag, så fick detta till följd att Lidköping kommun damsögs på klaffstolar som skulle gå att ställa ut på innerplan.  Vilket ökade kapaciteten på fredagens event med ytterligare 400 platser. Dessa kunde börja säljas av turistbyrån, som är försäljningsombud för evenemanget, under torsdagen. Tillsammans med de ungdomar, 14 år och yngre, som har fritt inträde till ståplatserna på Arenans innergolv, så innebär detta att upp emot 2 000 personer kan komma att heja fram Sverige från Sparbanken Lidköping Arena. Eventuellt kvarvarande biljetter kommer under fredagen att säljas direkt på Arenan med start kl. 17.30. Efter inspektion av de byggnationer som görs inne på Arenagolvet så kommer det också att göras en ny värdering om det går att släppa ytterligare ett antal biljetter. Om så är fallet så kommer även dessa att säljas direkt av Arenan.

Direktkontakt med Ukraina
Trots det stora avståndet till Kiev så kommer arrangörerna att göra så mycket som möjligt för att krympa detta avstånd så långt det bara är möjligt. Ett sätt är att göra en inramning av evenemanget som bygger upp stämningen undan för undan fram till avspark. En annan sådan är att man kommer att försöka ha direktkontakt med Ukraina strax innan matchen för att känna på stämningen på plats. En av svensk fotbolls största genom tiderna och en ständigt aktuell fotbollsprofil har lovat att låta sig intervjuas över telefon från Sparbanken Lidköping Arena.

Fler överraskningar utlovas
Fler överraskningar utlovas under kvällen. Då det även sitter personer på standby både i Göteborg och i Norge för att låta sig intervjuas från Arenan.  Dessutom så finns Arenans egen expertpanel bl.a. bestående av Caroline Berling från LFK samt fotbollsbloggaren Jesper Bankemyhr på plats för att analysera matchen.

Glenn Rytterfjell, marknadsansvarig för Arenan, är hemlighetsfull över vilka personer det är som kommer att intervjuas;.

– Ja dels så handlar det ju om att tekniken skall fungera, då vi ringer upp dessa personer. Vilket är något som jag kommer att vara nervös för enda fram till dess att vi är i hamn med dessa kontakter.

Dessutom vill vi behålla lite av mystiken fram till själva arrangemanget. Men det handlar som sagt om en av svensk fotbolls största genom tiderna, dessutom ytterligare en flerfaldig landslagsman med mycket stort sinne för att göra mål, ett sinne som fick honom att erövra ett väldigt speciellt smeknamn . Vi har vidare fått ett löfte från Lidköpings kanske största fotbollsson, som lovat lämna sin analys av matchen, så långt, i halvtid. Han befinner sig på träningsläger i Norge med sin Allsvenska förening.

Kvällen kommer som sagt att bjuda på ett spännande program som faktiskt startar redan innan portarna öppnas till Arenan klockan 18.00. Så här ser programmet ut i sin helhet;

 

16.45-18.00          Kvartsfinaler i EM i Fotbollsspel
18.00                    Vi öppnar dörrarna till Arenan

I Arenas foajé möter er bland annat försäljning av fotbollströjor med mera, möjlighet till att få er egen ansiktsmålning samt fotbollssamba spelad av slagverksorkestern. Inne Arenan hälsar kvällens värd Bosse Carlsson, med förflutet från Tv4 och Sportens värld, er välkomna.

18.05-18.25        Semifinaler i EM i Fotbollsspel
18.50                    Final i EM i Fotbollsspel
19.10                    Prisutdelning för EM I Fotbollsspel
19.15                    Slagverksorkestern spelar Sambamusik i Arenan
19.30                    kontakt med en av våra allra största fotbollslegender på plats i Ukraina
19.45                    Vår egen experthörna tycker till om dagens match
20.00                    Slagverksorkestern spelar Sambamusik i Arenan
20.15                    Vår egen experthörna fortsätter att analysera
20.30                    kontakt med en annan av våra stora svenska landslags- och klubbspelare.

20.40                    Nathalie Halling sjunger nationalsången
20.45                    Matchen startar i Ukraina
21.35                    Första Halvlek slut
Vi får en direktanalys över telefon från Lidköpings store fotbollsson som befinner sig i Norge
21.40                    Experthörnan analyserar första halvlek
21.50                    Andra halvlek startar
22.40                    Matchen slut och vi får en analys av matchen från experthörnan
22.45                    Vi som älskar att prata fotboll dröjer oss kvar och firar segern och glädjer oss med landslaget

Förutom ovanstående så bjuds det på fotbollsgodis i form av musik med fotbollsteman, videos och annat under hela kvällen.

För mer information kontakta Glenn Rytterfjell; 0510-77 02 31