–   Musik förbrödrar och försystrar och det är den absolut starkaste kraften vi har att tillgå i vår värld enligt mig.

Så börjar Daniel ”The Moniker” Karlsson sin analys om varför han är så entusiastisk till sin medverkan i Marching For Love i Lidköping.

Mycket har hänt sedan genombrotten i Idol 2007, som bl.a. följdes upp med vad många, bland annat de nästan 200 000 personer som telefonröstade på honom, ansåg vara 2011 års bästa Melodifestivallåt ”Oh My god”. Det blev en slutlig 3:e plats, men framträdandet gav mersmak och 2012 återkom The Moniker med låten ”I want to be Chris Isak” men tog sig då inte till final.
Oh my god var en popdänga som The Moniker skrivit själv, en låt som för tankarna till det bästa av den klassiska brittiska poptraditionen från 1960-talet.

Vi skriver nu 2014 och Sparbanken Lidköping Arena byter tillfälligt skrud både från bandymiljön, men också den Bomässan som föregår ”Marching For Loves” konsert i Arenan. Vi byter också till allvarligare undertoner och en konsert som vilar på ett större värden än bara musiken.

Marching For Love är i grunden ett insamlingsprojekt, med 90-konto, där konsertturnéerna är ett sätt att samla in pengar för stiftelsen bakom projektet, dvs. ”Star For Life”.  Projektet syftar till att genom skolverksamhet i Sydafrika bedriva upplysning och förändringsarbete för AIDS-bekämpning. Ett projekt som bland annat fått FNs vice Generalsekreterare Jan Eliasson och flertalet svenska musiker att ställa sig till förfogande för projektet.

En av dessa är som sagt The Moniker som bland annat säger följande om varför han själv valt att engagera sig som ambassadör för Star For Life:

–  Den energi och utstrålning som mötte mig när jag hälsade på en av skolorna i Sydafrika var så påtaglig att den fullkomligt knockade den här skäggprydde Monikern. Elevernas ögon lyste som stora solar av nyfikenhet inför framtiden. En förhoppning på en ljus sådan. Jag har aldrig någonsin varit med om så levande ögon.

The Moniker berättar vidare om sitt deltagande i konserten i Lidköping, där han bland annat passar på att spela in videon till en kommande skivutgivning. Det är en låt som han skrivit baserad på en traditionell Zulu-sång. Han fick idén på en av Star For Lifes tidigare turnéer:

–         De (kören) sjöng och dansade i turnébussen nonstop. Jag menar verkligen nonstop. Det spelade ingen roll att de precis stått på scen och dansat och svettats. Kärleken till sången och dansen var större. Och det var en speciell sång de sjöng som jag fastnade för. Jag tog upp min gitarr, tog ut ackorden, lade till verser och annat och gjorde klart den där på bussen. 

Tanken både på att färdigställa låten och också spela in en video till denna fanns redan då:

–    Några dagar senare, när vi fick lite ledig tid, så passade vi på att spela in den ordentligt i en studio. Så nu tänkte jag att för att få chansen att känna hela känslan av projektet så vore det ju fint med en video till. Självklart så måste det finnas live-klipp i en sådan video. Det är ju på scenen det händer.

Glenn Rytterfjell från Lidköping Kommun och Sparbanken Lidköping Arena skickar med följande hälsning till de som funderar kring att gå på konserten:

–    Skall ni bara gå på ett event i Arenan under resten av året, välj detta. Då blir ni inte bara underhållna på ett helt oförglömligt sätt, utan ni gör också en gärning som direkt får stor betydelse för barn som fortfarande år 2014 har väldigt basala behov.  Det finns med andra ord en chans att genom biljettköpet göra en skillnad.

The Moniker själv avslutar också med att sätta barnen i centrum och betonar att:

– Med kunskap och en tro på sig själv har man möjligheten att gå efter sin dröm. Så är dock inte alltid fallet, trots att det borde vara alla barns rättighet. Så det är en självklarhet för mig som ambassadör för Star For Life att arbeta vidare med att sprida ordet.

Förutom The Moniker så uppträder Sydafrikanska Star Choir South Africa, Thandiwe Mazibuko, Svenska Triple & Touch (Göran Rudbo och Ken Wennerholm) och inte minst 400 lokala körsångare

Mer information kan fås av:

Glenn Rytterfjell                                                                                  Sparbanken Lidköping Arena/Lidköping Kommun
0510-77 02 31

Ken Wennerholm

0708-988106                                                                                           Triple & Touch Musical Director and Star For Life Ambassador

Daniel “The Moniker” Karlsson                                                      Artist/Star For Life Ambassador
0708-343839

Besök också:                                                                                          www.starforlife.se

www.sparbankenlidkopingarena.se