Den 12/6 så arrangeras en skolavslutningskonsert för eleverna i Lidköpings högstadieskolor. Bakom konserten står Sparbanken Lidköping, Lidköpings kommun, Kultur & Fritid och Barn & Skola samt Vuxna på stan. Det blir svenska artister som nått stora internationella framgångar och som håller allra högsta klass som kommer att svara för scenunderhållningen. Arrangemanget är helt kostnadsfritt för alla elever i Lidköpings olika högstadieskolor.
Ulf Karlsson Förvaltningschef på Barn och Skola säger;
Vi vill tillsammans med övriga i arrangörsgruppen vara med och erbjuda något positivt för alla våra elever, en dag då vi vet att fokus många gångar kan hamna på helt andra områden än att glädjas och uppleva något kul tillsammans. Vi hoppas att denna dag skall bli en perfekt ”sista natten med gänget” för våra nior samtidigt som den ger kraft och engagemang inför framtiden för de elever som kommer att gå kvar på våra högstadieskolor ytterligare något år.

Nause, den svenska houseduon med stora internationella framgångar blir huvudattraktion
Vi kan stolt meddela att den svenska Houseduon, NAUSE, blir kvällens huvudattraktion och att ungdomarna även i övrigt kommer att bjudas ett program på en nivå som förmodligen aldrig tidigare exklusivt kunnat upplevas av Lidköpings 1200 högstadieelever.

NAUSE är en del av det svenska musikundret, som bara växer och växer och idag omsätter närmare 8 miljarder kronor, och där speciellt elektronisk dansmusik eller s.k. House har tagit över stafettpinnen från föregångare som ABBA, Ace of Base och Roxette. Om Swedish House Maffia och Avicii var första generationens svenska Housestjärnor som erövrade världen, så tillhör NAUSE den nya generationens svenska världsstjärnor på den internationella dansmusikscenen.

NAUSE, som har gett oss världshits som ”Hungry Hearts” och ”Made Of” är nyss hemkomna från en USA turné och den 20 mars så släpptes deras nya singel ”The World I Know”.

NAUSE består av Jacob Criborn och Leonard Scheja och bildades År 2008.Gruppen har sedan dess haft en mängd hitlåtar över hela världen där ”Head Over Heels”, ”Hungry Hearts”, ”Made Of”, ”Mellow” och ”This is the Song” har sammanlagt över 70 miljoner spelningar på Spotify. De har dessutom nominerats till två Grammis och en P3 Guld.


Lokala bandet OTHEAS får chansen som förband
Som förband till NAUSE så kommer vi att få höra OTHEAS ett lokalt reggaepop-band som börjar få ordentligt med nationell uppmärksamhet. Gruppen är sprungen ur ”Music and Production” i Skara och består av Theo Hofbauer, Oskar Käll, Richard Hames, Alfred Unenge, Mikael Buller, Simon Lund. Gruppens medlemmar kommer samtliga från antingen Skara eller Hällekis.

Den 7 mars gick gruppen upp på första plats på radioprogrammet, P3 osignat – topp 10 lista, med låten ”Alla dom himlar” från albumet ”Oskuld för första gången”. Det blir med andra ord OTHEAS svängiga partymusik som skall värma upp den stora publiken inför kvällens huvudakt.

Tim Henri tar kontroll över DJ-båset
Dessutom så kommer en av Sveriges mest bokade och hårdast arbetande Dj´s, Tim Henri att regera från sitt DJ-bås. Tim är känd för att huvudsakligen lägga mainstream Housemusik på sitt mixerbord och han är van vid att lyfta stora tillställningar musikaliskt. Tim har en imponerande meritlista.

Han har bl.a. spelat på Swedish House Mafias privata farväl-fest i Miami. Axwell och Sebastian Ingrossos bröllop.Varit huvudakt på internationella klubbar som Hyde Bellagio i Las Vegas, The Colony i Los Angeles, Amika Mayfair i London och många fler. Han har dessutom öppnat Summerburst Stockholm både 2012 och 2013. Han har vidare spelat med och varit warm-up åt
bl. a. Lady Gaga, Wyclef Jean, Avicii, LMFAO, Bingo Players, Icona Pop m.fl.

Kvällen skall kompletteras med en konferencier
Det kvarstår att fylla kvällen med en spännande konferencier. Vem det blir är ännu inte klart, men det pågår diskussioner med flera lämpliga kandidater. Även här hoppas vi kunna träffa rätt och hitta en person som ungdomarna på ett positivt sätt kan förhålla sig till.

Per Martinsson från Sparbanken Lidköping ser fram emot kvällen och säger;Vi vill vara med och erbjuda ett alternativ så att ungdomarna förhoppningsvis får en kväll som de sent glömmer. Genom ”Ungdomens år 2015-2016”, där detta arrangemang ingår, hoppas vi kunna vara med och göra skillnad samt skapa aktiviteter som vi tror kan underlätta övergången mellan exempelvis skolans olika nivåer. Vi tror också att ett arrangemang som detta, på ett positivt sätt hjälper ungdomarna med hitta framtidstro.

Arrangemanget som genomförs i Sparbanken Lidköping Arena, fyller också ett tidigare ”tomrum” i Arenans programverksamhet. Aldrig tidigare så har det genomförts en renodlad konsertkväll riktad endast till en ungdomsgrupp som denna.

Glenn Rytterfjell, från Kultur & Fritid samt Sparbanken Lidköping Arena säger därför nöjt att;
Det är väldigt tillfredställande att vi äntligen fått till en stor ungdomskonsert i Sparbanken Lidköping Arena. Det känns också oerhört bra, att när så sker så blir det med ett program där vi får se artister av den höga klass som vi nu kan presentera. Nause och Tim Henri har nått stora internationella framgångar och Otheas går en väldigt spännande framtid tillmötes.

Mer information kan fås av:

Per Martinsson, Sparbanken Lidköping, 0510-54 55 83
Ulf Karlsson, Barn & Skola, 0510-77 13 85
Glenn Rytterfjell, Kultur & Fritid, 0510-77 02 31