RUSNING EFTER BILJETTER TILL DAVIS CUP I LIDKÖPING

Måndagen den 26 juli släpptes biljetterna till Davis Cup matchen mellan Sverige och Italien som spelas i Sparbanken Lidköping Arena 17-19 september.  Trots att detta var mitt i semesterperioden och skedde helt utan marknadsföring så såldes vissa biljettkvoter slut redan de första dagarna.

Vilket bland annat gällde tredagars biljetterna omfattande hela Davis Cup matchen.  Detta har föranlett arrangörerna att öka antalet sådana biljettpaket, genom att sänka antalet dagsbiljetter något och i stället ta en del av dessa och paketera som nya tredagars biljetter. Vilka nu åter finns till försäljning.  Biljetterna säljs via ticnet.se, ticnetombuden samt hos Turistbyrån i Lidköping.

Även de biljetter som säljs på de ordinarie sektionerna B och C, på den fasta sittplatsläktaren i arenan, börjar ta slut. Det samma gäller den s.k. Tennisläktaren på ena kortsidan, dit tennisförbundet hänvisar de svenska tennisklubbarna. Även om det här, än så länge mest handlar om preliminära bokningar.

Då övriga sittplatser under arrangemanget byggs på provisoriska sittplatsläktare i Arenan så kan arrangörerna avpassa byggnationerna efter antal försålda biljetter. Detta innebär att ingen behöver bli utan biljett. Men vill man ha bra sittplatser och komma riktigt nära matcherna som spelas, så bör man köpa sina biljetter så tidigt som möjligt.

–          Helhetsupplevelsen på ett idrottsevenemang hänger ju intimt ihop med vilka sittplatser man har och den tillgänglighet som dessa platser skapar för Arenans övriga utrymmen, så som toaletter, kiosker, restauranger med mera. Detta är nog så viktigt för hur man uppfattar ett så tidsomfattande idrottsevenemang som trots allt en Davis Cup match är, säger Glenn Rytterfjell, Marknadsansvarig hos Lidköping kommun.

Även Svenska tennisförbundet är mycket nöjda med den biljettförsäljning som hittills varit.

Henrik Odervall, Tävlingsansvarig på förbundet, låter hälsa att biljettförsäljningen gått över förväntan, men att man tror sig se en ny anstormning i början av nästa vecka, då även marknadsföringen av evenemanget tar sin egentliga start.

En av anledningarna till att biljettförsäljningen tog fart så snabbt tror både Henrik och Glenn var att arrangemanget fick mycket uppmärksamhet under ”Skistar Swedish Open” i tennismetropolen Båstad som avgjordes 10-18 juli. Där bland annat Tv 4´s Nyhetsmorgon rapporterade flitigt från Båstadsveckan och gjorde många kopplingar till den kommande Davis Cup matchen. Detta gällde inte minst i en längre intervju med Robin Söderling, Sveriges världsstjärna och DC ankare, som dessutom har Lidköping TK som sin hemmaklubb.

Veckan i Båstad bjöd också på en del förhandsvisningar eller s.k. ”teasers” om vad som komma skall. Wimbledonfinalisten i dubbel Robert Lindstedt, besegrade tillsammans med sin dubbelpartner Horia Texcau, det italienska paret Seppi/Vagnozzi i två raka set, 6-4, 7-5 i

dubbelfinalen. Även Robin Söderling stötte på Andreas Seppi, en av de förmodade singelspelarna i den kommande Davis Cup matchen. Robin besegrade Seppi i en tuff kvartsfinal med siffrorna, 4-6, 7-5, 7-6. Det är med andra ord ett antal revanschsugna italienare som intar Sparbanken Lidköping Arena 17-19 september.

Robin Söderling som har haft ett omfattande tävlingsprogram under våren och försommaren, har efter Båstad tagit tre veckors tävlingsuppehåll. Nästa tävling blir Masters i Toronto som påbörjas andra veckan i augusti.

–          Det är väldigt viktiga tävlingar som kommer upp nu och en period som passar mig väldigt bra, låter Robin Söderling hälsa på ”Skistar Sweden Opens” hemsida.

Man får förmoda att Robin Söderling även väger in Davis Cup matchen, på sin egen hemmaplan i Lidköping, i detta uttalande.

Vi önskar Robin Söderling välkommen hem!

 

 

Ytterligare information kan fås av;

Glenn Rytterfjell,               Lidköping kommun/Sparbanken Lidköping Arena,      0510-77 02 31

Henrik Odervall,                  Svenska Tennisförbundet,                                                       0431-783 90