Den 12 mars 2016 så gästas Lidköping av det internationella Tribute bandet Queenie med bas i Tjeckoslovakien. Bandet turnerar i hela världen och har tidigare besökt Sverige i samband med sina turnéer. Det är dock första gången vi får se bandet i Lidköping.

Då Sparbanken Lidköping Arena högst sannolikt är upptagen av bandyslutspel den aktuella konsertdagen så kommer spelningen att genomföras i Idrottens hus A-hall. Men kan komma att flyttas till Arenan om biljettförsäljningen så kräver och/eller bandysäsongen tagit slut.

År 2010 så gästade Patrick Myers ”Killer Queen” Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena. Då kom det två tusen personer för att låta sig underhållas av den musik som huvudsakligen skapades av Freddie Mercury och Brian May, men där också den övriga bandmedlemmarna, Roger Taylor och John Decon bidrog med egna kompositioner.

Nu är det som sagt dags för Queenie, bandet som har utsetts till Europas bästa tribute band (European Tribute band of the Year). Med på den svenska delen av turnén följer också den mycket meriterade operasångerskan Elisabeth Wanngård. En sångerska som har fått sin utbildning vid operautbildningen i Göteborg. Elisabeth verkade därefter vid Göteborgsoperan 2006-2013 och har framträtt i operor som Turandot, Parsifal, Mästersångarna i Nürnberg, Lucretia Borgia, operetten Läderlappen samt sjungit i balettproduktionen Mozarts Requiem. Hon har dessutom spelat rollen som Marcellina i Figaros Bröllop på Folkoperan i Stockholm 2011.

Det är väl ingen vågad gissning att Freddie Mercurys och Montserrat Caballés paradnummer Barcelona kommer att finnas med i den repertoar som Queenie har med sig till Lidköping.

Queenie har sedan År 2006 turnerat flitigt i framförallt Europa och Asien med hundratals spelningar och mängder av Tv-framträdanden varje år. Man blev dessutom av Freddie Mercurys personliga assistent Peter Freestone själv, inbjudna som huvudband till världens största Queenfestival som arrangerades År 2008 i Montreux. Allt spelas live på Queeniekonserterna på samma sätt, med samma sättning och instrument, som Queen själva använde sig av. Inga s.k. trackmaskiner med förinspelad musik eller sångpålägg används på bandets konserter.

Michael Klunch fantastiska röst och originalinstrumenteringen gör varje show till en unik och imponerande upplevelse full av energi. Bandet försöker vara originalet troget ner till minsta detalj. Även scenkläder samt ljud & ljusproduktionen gör showen till en unik upplevelse. En kväll fylld av megahits som Radio Gaga, I Want It All, Bohemian Rhapsody, We Will Rock You, We Are The Champions och naturligtvis ovan nämnda Barcelona och många fler ur Queens enorma låtskatt.

Biljetterna kommer att släppas inom kort på ticnet och kostar inklusive serviceavgift 395 kronor.

Mer information kan fås av;
Lennart Sandberg, Euroentertain:                   022-713248
Glenn Rytterfjell, Lidköpings Kommun:         0510-77 02 31