KILLER QUEEN TILL SPARBANKEN LIDKÖPING ARENA, 22/9

Onsdagen den 22/9 kl. 20.00 intar världens bästa Tribute band scenen i Sparbanken Lidköping Arena. Engelska ”Killer Queen” med sångaren Patrick Mayers som frontfigur har vunnit utmärkelsen som just det band som ligger närmat den originalartist som man försöker efterlikna. I detta fall en av världens största rockband genom tiderna – QUEEN

Trots att Queens karismatiska sångare, Freddie Mercury gick bort redan 1991 och att Queen som band upphörde 1995, så lever deras musik kanske mer än någonsin.

Att i samma stund som det runt omkring i världen, turnerar fler band än någonsin med Queen material på repertoaren och det sätts upp Musikaler baserade endast på bandets musik, bli utsedda till det band som ligger närmast originalet är naturligtvis ett mycket stort erkännande.

Att man under en konsertkväll med ”Killer Queen bjuds på alla klassiska Queenhits från, ”We Are The Champions” till ”Bicycle Race”, från ”Crazy Little Things Called Love” till ”Bohemian Rhapsody” försämrade naturligtvis inte bandets chanser att vinna utmärkelsen  – ”Worldwide Tribute Band Of The Year”.

Killer Queen tar sitt uppdrag på allra största allvar. Allt ifrån Brian Mays svallande lockar och Freddie Mercurys karaktäristiska tandrader, ner till det sista ackordet som spelas under konserten, är i det närmaste identiskt med förebilderna.

Killer Queen som turnerar runt på de stora arenorna i världen, inte sällan med 10 000-tals åskådare, passar på att stanna till i Lidköping för en konsert i Sparbanken Lidköping Arena den 22/9, med preliminär konsertstart kl. 20.00. Biljettsläpp kommer att ske genom Ticnet, fredagen den 28 Maj. Under denna Skandinavien turné får bl.a. också, Malmö Konserthus (12/9), Lisebergshallen i Göteborg (18/9), Oslo konserthus (25/9) och Annexet i Ericson Globe Arena (19/11) besök av Patrick Mayers och hans band.

Vid en tidigare Sverige turné så skrev ”dagbladet.se” och Jonas Höglin följande recension om konserten;

”Publiken brölar av lycka och sjunger glatt med i hits som ”It’s a kind of magic”, ”Killer queen” (så klart), ”Don’t stop me now” och Radio Ga ga.

För ovanlighetens skull tvingar publikdomptören Meyers också publiken att dansa, vilket knappast hör till vanligheterna i Tonhallen”. I första extranumret, ”Bohemian Rhapsody”, går den medelålders publiken fullständigt bananas och då är det till och med så att en hårdhudad recensent känner hur det knottrar sig på armarna.

VLT´s Nora Neglitz utsåg bandets spelning i Västerås till ”Årets bästa konsert”!

Bifogar länk på ett filmklipp från en konsert i Rotterdam; http://www.sweadbeat.com/film/Queen-film_rotterd.wmv

Jag rekommenderar också ett besök på Killer Queens egen hemsida; http://www.killerqueenonline.com, där bl.a. en längre version av konsertfilmen finns att beskåda.

Textmaterial samt bifogade foton får användas fritt av media.

Mer information kan fås av Glenn Rytterfjell, Marknadsansvarig Sparbanken Lidköping Arena, 0510-77 02 31.