Succén från 2013 tillbaka igen –

”Julgalan 2014”

– i Sparbanken Lidköping Arena den 18/12.

Vi har genom åren varit bortskämda med bra julshower i Sparbanken Lidköping Arena. Allt sedan Arenan invigdes så har målsättningen varit att kunna erbjuda Lidköpingsbor och tillresta, en riktigt bra och underhållande show när det lackar mot jul. Vi har varit bortskämda med koncept som Dansdax (År 2010), Familjens Julkalas (År 2010 och 2011) och Magisk Stjärnkväll (År 2011) som sedan tidigare gästat oss i Arenan. När ”Julgalan” för första gången År 2013, fick stopp på sina långtradare och turnébussar utanför Arenan, hade vi lyckats övertyga Sveriges största och mest påkostade Julshow att gästa även vår kommun.

Med artister som Agnes, Timbuktu, Darin, Brolle, Lasse Berghagen, Jill och Andreas Johnson m.fl. bjöd sällskapet på en oförglömlig kväll i Sparbanken Lidköping Arena. Det är därför med mycket stor tillfredställelse vi kan meddela att vi får återse Julgalan i Sparbanken Lidköping Arena den 18/12 i år.

Glenn Rytterfjell Marknadsansvarig på Kultur & Fritid, Lidköpings Kommun säger;
– Det är oerhört tillfredställande att åter kunna hälsa Sveriges största och bästa Julshow välkommen till Sparbanken Lidköping Arena. Förra årets show sågs av nästan 3 800 personer varav 2 600 hade köpt matbiljetter i olika kategorier. Totalt erbjuds fem sådana kategorier samt även ett begränsat antal läktarbiljetter. Med årets artister och förra årets succé i minnet, så känns det som om att publiktillströmningen kommer att bli än större denna gång.

Att Sparbanken Lidköping Arena är ordentligt etablerad vid det här laget märker man när man går igenom årets fantastiska artistkavalkad och faktiskt finner att flera av artisterna varit här tidigare men i andra sammanhang som ex.

Lena Philipsson (Lidköping Kommuns Personalfest, 2013), Magnus Uggla (Ladies Night, 2012) och Timbuktu (Julgalan, 2013). För Ace Wilder, Ebbot, Miriam Bryant, Petra Marklund och Bo Kaspers Orkester blir det debut i Sparbanken Lidköping Arena. Debut hos oss blir det också för galans programledare David Helenius & Peter Settman.

Kurt Håkansson på Julgalan 2014 tycker att;
– Det skall bli spännande att återse Lidköping och Sparbanken Lidköping Arena. Även om det är flera nya artister i år kommer man att känna igen konceptet. Det blir som vanligt en show med Julens tema i centrum och med Svensk musikelit på scen. Variationen bland de medverkanden, där artister som hunnit bli folkkära blandas med heta stjärnor, direkt hämtade från topplistorna, gör att det alltid finns någonting för samtliga smaker på vår scen. Artisternas egna hits blandas med traditionella julsånger och låtar av allsångskaraktär.

Hittills så har Julgalan, som nu turnerar för 16:e året setts av mer än 1 miljon besökare, varav över 100 000 personer under 2013. Nytt för i år är att Julgalan turnerar med tre olika koncept, en Blå gala, en Grön gala och en Röd gala. Där det är den senare av dessa som kommer till Lidköping. Det är också denna som är mest påkostad och har de största artisterna. Det vill säga de artister som presenteras ovan.

Biljetter köps direkt på arrangörens hemsida; www.julgalan.se, från ticnet.se eller på 0771-299 000

För mer information kontakta;

Curt Håkansson 0763-072857, Julgalan Glenn Rytterfjell 0510-77 02 31, Kultur & Fritid

Arrangemangets hemsida; www.julgalan.se

 

Turnéplanen för Röd Gala ser ut som följer;
14 nov Skellefteå – Skellefteå Kraft Arena
15 nov Göteborg – Scandinavium
21 nov Linköping – Cloetta Center
22 nov Halmstad – Halmstad Arena
27 nov Malmö – Malmö Arena
28 nov Malmö – Malmö Arena
29 nov Malmö – Malmö Arena
4 dec Örebro – Conventum Arena
5 dec Karlstad – Löfbergs Lila Arena
6 dec Västerås – ABB Arena
11 dec Helsingborg – Helsingborg Arena
12 dec Helsingborg – Helsingborg Arena
13 dec Kristianstad – Kristianstad Arena
18 dec Lidköping – Sparbanken Lidköping Arena
19 dec Sandviken – Göransson Arena

Turnéplan Grön Gala 14 nov Falun – Lugnet Arena
21 nov Göteborg – Scandinavium
22 nov Luleå – Coop Arena
28 nov Norrköping – Stadium Arena
29 nov Uppsala – Fyrishov
5 dec Örebro – Conventum Arena
6 dec Örebro – Conventum Arena
11 dec Stockholm – Stockholm Globe Arenas
12 dec Stockholm – Stockholm Globe Arenas
13 dec Helsingborg – Helsingborg Arena

Turnéplan Blå Gala 14 nov Umeå – Exel Arena
15 nov Falun – Lugnet Arena
21 nov Luleå – Coop Arena
28 nov Uppsala – Fyrishov
29 nov Norrköping – Stadium Arena
4 dec Stockholm – Stockholm Globe Arenas
5 dec Stockholm – Stockholm Globe Arenas
6 dec Stockholm – Stockholm Globe Arenas
12 dec Kristianstad – Kristianstad Arena