Ingen krock i Sparbanken Lidköping Arena

Det blir ingen krock mellan arrangemangen i Sparbanken Lidköping Arenan. Detta stod klart när Svenska Bandyförbundet på onsdagen beslutade att Villa Lidköping BK, om de blir etta till fyra i serien, vilket nu är en realitet, kommer att spela sina två första hemma matcher torsdagen den 24 och söndagen den 27 februari. Champions League matchen mellan IK Sävehof och Hamburg SV är sedan tidigare bestämd till den 26 i samma månad.

Eftersom det inte varit klart förrän nu vilka speldagar som kommer att gälla i bandyns slutspel så har ansvariga för Sparbanken Lidköping Arena (Lidköpings Kultur & Fritid) jobbat med flera parallella scenarier för att säkerställa genomförande av både bandy och handboll.

Glenn Rytterfjell, Marknadsansvarig, för Sparbanken Lidköping Arenan säger;

–   Vi har valt att se möjligheterna i stället för svårigheterna. Att det planeras för att TV sända två sportprogram av denna dignitet i SVT samma helg, från en stad av vår storlek är i det närmaste unikt.  Tillkomsten av Sparbanken Lidköping Arenan och succén med de tidigare genomförda evenemangen i Arenan har skapat en attraktionskraft långt över det vanliga. Det är detta vi nu ser frukterna av.

Rytterfjell, påpekar vidare;

–   Att när vi fick förfrågan om att arrangera handbollens Champions League match i Lidköping, så konsulterade vi omgående expertis och rättighetsinnehavare gällande TV- & Mediarättigheter inom bl.a. Svensk Bandy och fick av dessa lugnande besked om möjligheterna att flytta även slutspelsmatcher. Något vi också förmedlade till Villa.

I dag så styr TVs programsättare och Tv tablåerna mycket av elitidrotten. Så har också fallet varit med Bandyslutspelet. Svenska Bandyförbundet samarbetar kring TV-rättigheterna gällande bandyslutspelet med SVT.

Nu hoppas vi att Lidköpingsborna ställer upp för båda evenemangen i staden och skapar de idrottsfester som de är värda. Detta för att ytterligare visa på de unika förutsättningar som vi fått till oss i Lidköping.

TV-sända Idrottsevenemang av denna dignitet är mycket positiv för besöksnäringen både på kort och på lång sikt. Dessutom så bygger det in positiva värden i kommunens eget varumärke.

För mer information kontakta. Glenn Rytterfjell 0510-77 02 31