DANSDAX INTAR SPARBANKEN LIDKÖPING ARENA MED JULGALA!

Den 4 december så är det dags att ställa om Sparbanken Lidköping Arena till en gigantiskt Jul- & med dansbandsgala, med det som skall vara Sveriges hittills största dansgolv. Även det tidigare ”rekordet” kommer från ett Dansdax evenemang, närmare bestämt den årligen återkommande dansgalan i Scandinavium, Göteborg. På denna gala ligger ett golv som är 1 800 kvm2. Nu byggs ett golv i Arenan som är minst 2 000 kvm2, vid behov kan ett ännu större golv byggas.

Att ett stort dansgolv är nödvändigt får man förståelse för när man granskar programinnehållet på denna julgala!

Först ut är en av Sveriges mest hyllade kvinnliga artister. En person med mycket hög artistisk integritet och med en sedan tidigare mycket uppskattad julshow.  Det blir nämligen Jill Johnson som fått uppdraget att underhålla på den s.k. Showscenen som byggs upp på den ena kortsidan i Arenan. Framför denna scen dukas Julbord, med alla tänkbara läckerheter, upp. Antalet bord är begränsat varför det gäller att vara ute i tid för att boka någon av dessa platser.

Jill Johnson och julshower är i det närmaste synonymt. Under föregående år så satte Jill upp sin show under 16 dagar i Vinterträdgården på anrika Grand Hotell i Stockholm. Året dessförinnan turnerade hon runt i landet med Julturnén ”Christmas With”, där Jill som en utav flera artister genomförde en rikstäckande turné med 14 konserter. Jill spelade också in ett julalbum, 2005, i Nashville med titeln ”The Christmas in you”,

I andra änden av arenan, från showscenen sett, byggs själva dansscenen upp och där kommer tre olika akter att turas om att svara för dans- och showmusiken.

Det blir dansbanden Kindbergs med rötter i Lidköping och Skånska Perikles kända bl.a. för den gamla monsterhiten, ”Var skall vi sova i natt” som kommer att försäkra, att ingen med ”spring i benen” kommer att gå missnöjda hem från Arenan denna kväll.

Dessutom så återkommer succéartisten från Sparbankens 175-årsjubileum, Peter Johansson, nu i par med Schlagerstjärnan Hanna Hedlund, som bland annat vunnit körslaget med sin kör från Bollnäs, vilket skedde i 2009 års upplaga tävlingen.

Hanna har också deltagit i Melodifestivalen två gånger. En gång, År 2002, tillsammans med sin syster och Alcazar medlemmen Lina Hedlund, då de ställde upp med låten ”Big Time Party”. Hanna deltog också som soloartist år 2000 med låten ”Anropar försvunnen”, en låt för vilken hon också erhöll en guldskiva.

Peter har skapat sig ett internationellt renommé som en av de bästa ”yngre” musikalartisterna som vårt land har fostrat. Mest känd är han från Queen Musikalen ”We will rock You”, som sattes upp i West End London, och där Peter spelade 2003-2007. Men Peter har bl.a. också medverkat ”Saturday Night Fever” i Köln 2001-2002 , ”A Chorus Line” på Göteborgsoperan 2002-2003 och Footloose på Storan i Göteborg.

På Barscenen så kommer 15-års jubilerande Drängarna att uppträda. Bandet som 1995 blev rikskända när låten ”Vill du bli min fru” blev en riktig landsplåga. Efter detta så har bandet turnerat runt i Sverige och haft ytterligare hitlåtar bland annat ”Kung över ängarna” och ”Raggare”.

Dansdax förhoppning är att evenemanget kommer att bli ett årligen återkommande evenemang, på samma sätt som dansgalorna på Scandinavium i Göteborg. Biljetterna släpps onsdagen den 9/6 genom ticnet. Dessutom så kommer det också att finnas en hemsida för evenemanget. Denna har samma release dag, dvs. nästkommande onsdag.

Textmaterial samt bifogade foton får användas fritt av media.

Mer information kan fås av Glenn Rytterfjell, Marknadsansvarig Sparbanken Lidköping Arena, 0510-77 02 31.