JULGALAN 2013
En tomteparad med Sveriges bästa artister gästar Sparbanken Lidköping Arena

Sedan dörrarna till Sparbanken Lidköping Arena öppnades för första gången, så har ambitionen varit att varje år kunna bjuda Lidköpingspubliken på en riktigt bra Julshow. Tyvärr fick vi göra ett uppehåll, i denna vår ambition under 2012, då Måns Zelmerlöws inbokade julshow sent ställdes in. Allt för sent för att det skulle finnas en möjlighet att ersätta Måns med en annan Julshow av hög kvalité. Redan då var vi dock i kontakt med ”Julgalan” och detta har nu utmynnat i att dessa under 2013 i stället förlägger en dag i sin turnékalender till vår kommun och till Sparbanken Lidköping Arena. Det blir torsdagen den 19/12 som Sveriges bästa artister kommer till oss för att fira in julen tillsammans med Lidköpingspubliken.

Julgalan har under de 15 år som den turnerat runt i Sverige hunnit med att bli både en tradition och en institution i svenska nöjesliv. Det finns snart inte en etablerad toppartist som inte någon gång varit med i Julgalans artistparad. Vi är dock väldigt glada att det är just i år som galan stannar till i Lidköping för första gången. Vi tycker nämligen att artistutbudet är det vassaste som man hittills visat upp och är därför både glada och stolta att kunna presentera följande artister, som alla kommer att vara på plats i Sparbanken Lidköping Arena den 19/12 2013;

Timbuktu
Darin
Agnes
Lasse Berghagen
Andreas Johnson
Brolle
Jill Johnson
Pauline

Allt professionellt presenterat av Gina Dirawi som senast, och för andra gången, ledde Melodi-festivalen i SVT. Ett uppdrag hon klarade av med stor bravur.

Timbuktu
heter egentligen Jason Diakité och är Sveriges okrönta Hip-hop kung. Efter att ha släppt skivor i olika konstellationer kom Timbuktus solodebut 1999. Under 2003 kom albumet ”The Botten is Nådd” och han vann sin första Grammis samma år.  År 2005 släpptes albumet ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö” som sålde guld både i Sverige och i Norge. Även i år så har han släppt två Guldskivor och flera platinasinglar. Timbuktu har också uppmärksammats för sitt sociala engagemang där han bl.a. är ambassadör för Svenska FN-förbundet.

Darin
Zanyar blev rikskänd i Sverige år 2004 då han deltog i säsong ett av Idol på Tv4. Där han tillsist slutade tvåa i tävlingen. Hans första singel ”Money for nothing” gick direkt in på förstaplatsen på singel- och radiolistan samt sålde platina. Riktigt folkkär blev han genom sitt deltagande i ”Så mycket bättre” och inspelningarna av låtarna ”En apa som liknar dig” och ”Astrologen”.

Agnes är Sveriges superstjärna nummer ett just nu. Sedan vinsten i Idol år 2005 så har det bara gått framåt för denna tjej. Bland hennes stora hits kan nämnas;  “Right here, right now”, “Release me” och “All I want is You”.  Agnes uppträde dessutom på Kronprinsessans bröllop.

Lasse Berghagen är kanske Sveriges mest  folkkära artist. Han ledde under många år Tv-programmet ”Allsång på Skansen” och har vid sidan av detta alltid skrivit egen musik, där ”Teddybjörnen Fredriksson” tillsammans med ”En kväll i Juni” och ”Stockholm i mitt hjärta” är de mest populära.

Andreas Johnson deltog i Melodifestivalen 2006 med låten ”Sing för me”. Året efter var det dags igen då han äntrade scenen med låttiteln ”A little bit of love”. Han slutade då tvåa i tävlingen. Den största hiten kanske fortfarande är ”Glorius” från 1999 en låt som fortfarande får mycket radiotid och som förde Andreas Johnsons musik långt utanför Sveriges gränser.

Brolle, eller som han heter Kjell Junior Wallmark, upptäcktes i Kanal 5:s talangjakt Popstars år 2001 och släppte därefter debutsingeln ”Playing with fire”. Dessutom nominerades han till det prestigefyllda Grammispriset i tre kategorier, ”Årets nykomling”, ”Årets pop/rock manlig” och ”Årets låt”, samt till flertalet andra priser, bl.a. Rockbjörnen, NRJ Awards och Swedish Hit Music Award.

Jill Johnsons är en Svensk country sångerska. Hon har nått stor framgång I hela Skandinavien. Bland annat har hon tilldelats en platinaskiva i Danmark för soundtracket ”Promise to Love Me”. Hennes stora svenska genombrott skedde när hon 1998 vann den Svenska melodifestivalen och kom på en 10:e plats I Eurovision Song Contest med låten ”Kärlek är”.

Pauline som gick på ett teatergymnasium gled in på musikens bana genom en kompis. Pauline slog igenom 2003 med hiten ”Runnin’ out of crazy” och tilldelades Rock Björnen i kategorin Årets svenska nykomling. År 2010 var hon med i melodifestivalen med låten ”Sucker of Love”.


Glenn Rytterfjell på Lidköpings kommun och Sparbanken Lidköping Arena säger;
– Det är med mycket stor tillfredställelse som välkomnar en av Sveriges största nöjesproduktioner överhuvudtaget och Sveriges största julshow utan jämförelse, till  Sparbanken Lidköping Arena. Detta blir helt utan konkurrens den mest artistintensiva kvällen i Sparbanken Lidköping Arena så här långt och något som vi kan bygga viktiga lärdomar av inför framtiden.


För mer information

Glenn Rytterfjell                        Sparbanken Lidköping Arena/
Lidköping Kommun                                                0510-77 02 31

www.sparbankenlidkopingarena.se

Biljetter säljs genom                 Arrangörens egen hemsida                                www.julgalan.se  och genom Ticnet   077 170 70 70